Ghidul vanzatorului

Te ajutam sa vinzi proprietatea

01. EVALUAREA CORECTA

Procesul de vanzare al unei proprietati este unul destul de complex, a carui durata poate fi influentata prin pregatirea anterioara si o evaluare cat mai buna a proprietatii. Pe langa analiza de pret pe care specialistul CGA Home Consulting va poate oferi pentru a vedea unde va aflati in piata, proprietatea trebuie pregatita pentru vanzare. Puneti-va in locul cumparatorului si ganditi-va care sunt avantajele imobilului, pentru a le scoate in evidenta. O casa trebuie sa fie primitoare, curata si functionala, asa ca nu ezitati sa faceti reparatiile necesare inainte de a o pune la vanzare.

02. ALEGEREA AGENTIEI

Pentru ca procesul de vanzare nu este deloc usor, necesitand timp, rabdare si cunostinte necesare, nu ezitati sa apelati la un specialist residential care sa va reprezinte. Stabiliti impreuna modalitatea de colaborare si strategia de marketing ce se potriveste proprietatii dumneavoastra. Vreti sa vindeti sau sa oferiti spre inchiriere? Nu ezitati sa ne contactati. Specialistii nostri avizati sunt aici sa va ajute.

03. PREGATIREA DOCUMENTELOR

Inainte de a incepe promovarea proprietatii, trebuiesc verificate si pregatite pentru vanzare documentele, tocmai pentru a evita situatiile in care se ajunge la o agreere de pret si sa se constate ca lipsesc documentele necesare vanzarii. Asigurati-va ca in momentul listarii pe piata imobiliara a proprietatii dispuneti de: actul de proprietate, istoric, cadastru, intabulare si certificatul energetic. Toate acestea le putem verifica impreuna si va putem pune la dispozitie, acolo unde este cazul, unul din colaboratorii nostri: cadastristi, ingineri energeticieni.

04. PROMOVAREA PROPRIETATII

Poate cel mai important pas, promovarea buna si targetata a unei proprietati reprezinta factorul cheie intre listing si primirea unei oferte din partea unui potential client. Asigurati-va ca brokerul imobiliar va promoveaza cat mai bine si corect proprietatea si cereti raportari periodice de activitate. (In cazul unei exclusivitati, consultantul are obligatia de a colabora cu orice alt concurent din piata pentru a va reprezenta cat mai bine).

05. VIZIONARI INSOTITE

In urma promovarii proprietatii, va urma un proces de selectie a potentialilor clienti ce se arata interesati. Aceasta selectie va fi reprezentata de o discutie preliminara in cadrul biroului nostru, din care noi vom sti daca respectivul client este sau nu solvabil si daca proprietatea pentru care ne-a contactat este sau nu ceea ce isi doreste. Pentru ca timpul este pretios, nu vrem sa vi-l irosim decat cu clientii potriviti pentru proprietatea dumneavoastra. Vizonarile se vor face insotite de un specialist CGA Home Consulting, care sa prezinte cat mai bine proprietatea, iar clientul va primi din partea noastra toate informatiile necesare luarii unei decizii.

06. PRIMIREA OFERTELOR

Clientii interesati vor face oferte ce vi le vom transmite in scris si le vom analiza impreuna. Pentru ca timpul este esential, specialistii nostri va vor transmite ofertele si feedbackul in cel mai scurt timp, pentru a putea da un raspuns cat mai prompt si intelept.

07. NEGOCIEREA & ACCEPTAREA OFERTEI

Putine sunt cazurile in care oferta initiala primita este si acceptata. De cele mai multe ori se recurge la o negociere. Negocierea poate fi facuta doar asistata de unul din specialistii nostri. Orice oferta de pret primita anterior, o vom analiza impreuna, pentru ca o negociere trebuie sa fie de tipul “win-win”, va vom sfatui cum si cand sa acceptati.

08. SEMNAREA

Precum am fost alaturi de tine in fiecare pas, sprijinul nostru nu va va lipsi nici in aceste ultime clipe ale tranzactiei. Vom face toate demersurile necesare pentru a va pregati dosarul cu acte care este necesar la notar. La solicitarea dumneavoastra, va obtinem un draft de contract de vanzare-cumparare, pentru a-l putea studia inainte de a ajunge la notar. O sa va punem la dispozitie si un calcul al taxelor de impozit care urmeaza sa il platiti. Dupa ce ati semnat toate actele la notar si v-ati incasat banii pe proprietatea vanduta, ultimul lucru care il mai aveti de facut este plata onorariului (comisionului) catre brokerul care v-a reprezentat interesele.

Te ajutam pas cu pas in gasirea locuintei perfecte