Ghidul cumparatorului

Te ajutam sa cumperi proprietatea

01. OBTINEREA FINANTARII

In cazul in care nu dispuneti de lichiditati, primul lucru inainte de a achizitiona un imobil, este de a merge la o banca si a verifica daca va incadrati la un credit ipotecar. Daca dispuneti de lichiditati dar nu de toti banii necesari achizitiei, atunci consultati un broker de credite din banca pe care o preferati.

02. INREGISTRARE CERERE

Cautati imobilul abia dupa ce stiti ca sunteti solvabil si aveti resursele financiare necesare. Cautati un expert sau o firma imobiliara de incredere. Intalnitiva personal cu brokerul imobiliar si discutati nevoile dumneavoastre.

03. SELECTAREA PROPRIETATII

Dupa ce alegeti compania imobiliara si agreati conditiile colaborarii urmeaza identificarea profilului dvs: va vom contura acest profil avand in vedere varsta, membrii familiei si necesitatile tale (gradinite, scoli, parcuri din zona). Consultantul imobiliar selecteaza din portofoliul companiei acele proprietati care indeplinesc cerintele tale. Imediat ce gasim ofertele care se pliaza profilului tau iti vom trimite o lista cu ele.

04. ORGANIZARE VIZIONARI

Brokerul imobiliar o sa va prezinte portofoliul proprietatilor ce va intereseaza, impreuna cu schita apartamentulelor/caselor care urmeaza sa le vizionati. Urmeaza un tur de vizionari in urma caruia va veti forma o parere asupra ofertelor propuse. Recomandarea noastra este sa efectuati maxim 3-4 vizionari pe zi si o analiza a fiecarui imobil in parte impreuna cu brokerul imobiliar. In functie de criteriile proprii si in urma vizionarilor, iti alegi casa pe care doresti sa o achizitionezi; Alegeti un imobil care sa corespunda cu cel putin 75% din cerintele dumneavoastra. Odata ce ati ales o proprietate, brokerul imobiliar cu care colaborati o sa va inmaneze un set de copii al actelor direct de la proprietar.

05. OPINIA JURIDICA

Odata ce aveti actele proprietatii urmatorul pas este sa cereti o opinie juridica de la avocatul dumneavoastra, notar sau un avocat recomanadat de brokerul imobiliar. Va recomandam sa nu cereti opinii juridice de la alte persoane care nu au competentele necesare.

06. OFERTA INITIALA

Dupa ce ati obtinut in scris opinia juridica din partea avocatului sau notarului, redactati impreuna cu brokerul imobiliar oferta de achizitie. Recomandarea noastra este sa va sfatuiti si sa tineti cont de sfaturile brokerului dumneavoastra. Brokerul imobiliar va inmana oferta proprietarului in numele dumneavoastra. Dupa aceasta etapa se va negocia pretul final.

07. NEGOCIEREA OFERTEI

Urmatorul pas este negocierea, impreuna cu brokerul dumneavoastra, a conditiilor de tranzactionare, eliberarea imobilului si plata pretuli catre proprietar. Va recomandam ca toate acestea sa fie in scris fiindca “Verba volant, scripta manent”, adica vorbele zboară, ce e scris intodeauna ramane. O data acceptata oferta finala de pret si agreate conditiile, puteti solicita brokerului imobilar obtinerea informatiilor referitor la onorariile de plata catre notar si OCPI si contactarea acestuia pentru redactarea contractului de vanzare.

08. PREGATIRE COTRACT

Pregatirea contractului de vanzare-cumparare poate dura cateva ore. Recomandarea noastra este sa nu va grabiti, sa cititi intregul contract, sa cereti lamuriri suplimentare de la personalul notariatului/notarului la termenii si articolele din contractul de vanzare cumparare, care nu le intelegeti.Dupa ce ati inteles continutul contractului de vanzare-cumparare urmatorul pas este semnarea acestuia. Singura persoana abilitata si cu raspundere este NOTARUL, el este cel ce consimte si transfera dreptul de proprietate.

09. SEMNAREA

Odata ce ati semnat contractul de vanzare-cumparare, din acel moment sunteti PROPRIETAR.Brokerul imobiliar o sa va informeze care sunt urmatorii pasi pentru a va transfera toate utilitatile pe numele dumneavoastra si sa va inregistrati ca nou proprietar la institutiile statului. Dupa ce ati primit toate actele de la notar, ultimul lucru care il mai aveti de facut, este sa cereti facture brokerului si sa ii platiti comisionul agreat.

Te ajutam pas cu pas in gasirea locuintei perfecte